На брифинг от Продължаваме промяната-Демократична България кандидат-министри обявиха, че оттеглят номинациите

...
На брифинг от Продължаваме промяната-Демократична България кандидат-министри обявиха, че оттеглят номинациите
Коментари Харесай

Кандидат-министри от ПП-ДБ си направиха отвод

На брифинг от  " Продължаваме промяната-Демократична България " кандидат-министри оповестиха, че отдръпват номинациите си след връщането на осъществен мандат от Мария Габриел.

" На първо място следим тежко нарушаване на Конституцията. Връщането на изследователски мандат с имена на претенденти за министри е тежко нарушаване на Конституцията ", съобщи Атанас Славов. 

" В министерство на правораздаването направихме всичко допустимо да имаме напълно нов закон за правосъдната власт и подобен има. Очевидно за мен е нежеланието на ГЕРБ и Движение за права и свободи в този парламент да се пристъпи към гласоподаване и приемане на този закон за правосъдната власт ", сподели Славов. Подписал съм декларация за отвод от включване от проектосъстава на Министерски съвет. Ние не сме давали единодушието си да участваме в държавно управление с мандата на ГЕРБ ", добави Славов.

Андрей Цеков е безапелационен, че в никакъв случай по никакъв мотив не е търсено неговото единодушие да бъде включен в оферти състав на кабинет.

Катя Панева също съобщи, че не е разговаряла с Габриел
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР